Herkomst en winning: Dit pure, natuurlijke zeezout wordt gewonnen aan de kusten van de Middellandse Zee. De zoutpannen bevinden zich in grote natuurparken of beschermde gebieden, ver weg van industrie en grote steden. Het zeewater wordt via eeuwenoude kanalen naar de zoutvelden geleid. Wind en zon laten de zoutconcentratie geleidelijk toenemen. Het zout begint te kristalliseren en zakt naar de bodem van de zoutpan. Vervolgens wordt het zout met speciale gereedschappen geoogst. Na de winning wordt het zout gedroogd en gezeefd in verschillende korrelgroottes. Het mediterrane zeezout is een puur natuurproduct, vrij van chemicaliën en toevoegingen. Tot op de dag van vandaag gebeurt de zoutwinning volgens oude traditie in de zoutpannen van de Middellandse Zee. De winninggebieden zijn toevluchtsoorden voor dieren en vormen een belangrijke leefomgeving voor veel bedreigde vogel- en plantensoorten.
Superfood uit de Andes: Maca is populair bij de inheemse bevolking van de Peruaanse Andes. Maca is een kleine wortelgroente van de Maca-plant, die in het voorjaar wordt verbouwd en op hoogtes boven de 3500 meter groeit. Traditioneel geïntegreerd in de voeding van de lokale bevolking, is de Maca-wortel uitgegroeid tot een modern "superfood". Kenmerken: Maca heeft een rijke, moutachtige smaak die goed samengaat met cacao, een ander "superfood". Als compleet eiwit biedt Maca 19 aminozuren, 4 verschillende alkaloïden, 20 verschillende vetzuren, een overvloed aan calcium en een assortiment aan vitamines zoals C, E, B1 (thiamine) en B2 (riboflavine). Teelt: Rauwe Maca-wortels worden in een 5-jaarsrotatiesysteem verbouwd zonder het gebruik van pesticiden. Onze Maca is een mix van 4 verschillende wortels: 25% rood, geel, paars en zwart met een uniek voedingsprofiel. Handmatig geselecteerd voor de beste kwaliteit.
Ashwagandha-poeder: Ashwagandha-poeder wordt gemaakt van de wortels van de Withania Somnifera-plant, die wereldwijd van nature groeit. Ashwagandha-poeder heeft een lichtbruine kleur en een nootachtige geur. Het heeft een milde, maar licht bittere smaak. Ashwagandha bevat veel nuttige voedingsstoffen, waaronder alkaloïden, choline, vetzuren, aminozuren en suikers.